Adventný medovníkový venček

Adventný medovníkový venček +5 fotiek
  • Celková pozícia: 10.
  • Pozícia v kategórii: 2.
  • Počet hlasov: 318

Cesto na medovníky Do hrnca dáme • 3 lyžice mlieka alebo vody • 2 celé vajcia • 2 žĺtky (bielky si necháme na sneh na zdobenie) • 1 kávová lyžička škorice • 1 lyžička perníkového korenia • 2 kopcovité lyžice kakaa • 1 lyžička sódy bikarbóny • 2 lyžice medu (nie veľa lebo sa lepí cesto) • 1/2 dcl oleja • 30 dkg kryštálového cukru Rúru vyhrejeme na 180 ° Postup: Toto všetko necháme zovrieť nad parou do bodu varu a varíme 2-3 minúty. Vylejeme do vandlíka a necháme vychladnúť cca 15 minút. Postupne pridávame 60 dkg hladkej múky špeciál. Vo vandlíku dobre spracujeme, dáme na vymúčenú dosku a ešte spracujeme. Necháme aspoň polhodinu stáť a potom rozvaľkáme. Sneh na zdobenie medovníkov • 1 bielok • 1/2 malej lyžičky kyseliny citrónovej alebo pár kvapiek citrónu • 1 malá lyžička Solamylu • 1 šálka Považského práškového cukru (250 ml)

  • Kategória: Ozdobené perníky
  • Prihlásil: Jana Melas Pullmannová


Ďakujeme za vaše názory